Dag 6: Mount Rushmore
17 juli 2024 - Rapid City, South Dakota, Verenigde Staten
Goeiemorgen zonder zorgen en HAPPY HAPPY BIRTHDAY TO PAPA!!! Ik was vandaag al om 05:30 wakker want gek genoeg heb ik nog steeds jetlag??? Mama en papa waren ook al wakker dus ik kon papa gelijk feliciteren met zn verjari. Vandaag zijn we de dag begonnen met een hotel ontbijt. Deze was naar verwachting best mid (zo mid dat ik na mijn wafel nog een tweede wafel heb gemaakt) en bestond uit toast, bagels, wafels, ei en worst. Na het ontbijt zijn we rond 09:00 gereden naar Mount Rushmore. Gelukkig was dit maar een kwartiertje rijden. Gereny en ik hebben sinds het zien van de Mount Rushmore aflevering van Phinneas en Ferb altijd Mount Rushmore in het echt willen zien en vandaag was eindelijk de dag! Tijdens de rit ernaartoe zag ik de hoofden al in de bergen verschijnen en kon ik me niet inhouden. Ik heb misschien een klein gilletje uitgelaten. Eenmaal aangekomen zijn we snel naar de ingang gelopen. Hier stond ons een verschrikkelijk indrukwekkend gezicht op te wachten. Het was zo mooi in het echt en het leek zo onwerkelijk. Na een snelle plas zijn we de presidential trail gaan lopen om dichterbij de berg te komen voor mooie foto’s. We hebben uiteindelijk foto’s genomen van misschien wel 20 verschillende angles, de één nog mooier dan de ander. Uiteindelijk na de trail natuurlijk nog even een mooie magneet gescoord voor op de koelkast en toen on our way to the next stop. Dit is Crazy Horse memorial. Deze bezichtiging staat bekend om de indiaan in de berg. Deze is in de berg gekerfd maar is nog in de maak en het zal nog honderden jaren nodig hebben om afgemaakt te worden. Dit omdat alleen de opbrengsten van het park worden gebruikt voor de maak van de indiaan. In het park zijn we gebleven voor een show. Hierin zong een echte native American van een tribe hier in South Dakota een liedje in haar taal. Ook lieten ze meerdere traditionele ingi toto dansen zien. De dans werd gedaan met 22 hoepels en was heel indrukwekkend. Het museum in het park was tantoe saai dus hier ga ik geen woorden aan vuil maken (wel een magneet gescoord). Na Crazy Horse zijn we de auto ingestapt voor iets heel leuks… MINI GOLF. Ik LOVE mini golf. Ik had vandaag wel een grote bek want ik ben toch echt één na laatste geworden maar hier wil ik het niet over hebben. Het gaat erom dat we het naar ons zin hebben gehad en dat papa het leuk heeft gehad op zn verjaardag:) (en ik heb tenminste als enige niet mijn bal in het water gemept). Na deze piraten mini golf zijn we weer iets gaan doen wat papa’s hart warm maakt… een trail wandelen…(bah). Heel eerlijk waren Ger en ik al verrot van deze dag vol activiteiten maar we hebben doorgezet voor papa. We zijn gaan wandelen bij Spearfish Canyon. Het duurde verdomme een uur voordat we het begin van de eerste trail hadden gevonden maar eenmaal begonnen zat er een lekkere pas in. We hebben een prachtige waterval gezien en uiteraard heb ik hier mooie plaatjes geschoten. Omdat ik voor het wandelen eigenlijk al op was had ik na deze trail wel ff genoeg gehad. Gelukkig dacht mama hier hetzelfde over en zijn we samen in de auto gaan wachten op de mannen die nog een andere trail gingen lopen. Na een klein half uur kwamen papa en Ger kapot aan bij de auto. Ik heb vernomen dat het een zware trail was. wel zijn ze beloond met een mooie waterval op het einde. Eenmaal weer met zn alle in de auto begonnen de buikjes te rommelen. Van al dat lopen krijg je trek. Na een uur waren we eindelijk bij het restaurant. Een Nepalees restaurant. Ik heb hier gesmuld van mn butter chicken. Heeft Ger weer heel voorspelbaar tandoori mixed grill gegeten (die ook was bevallen) en had mama natuurlijk weer garnalen (duh) en papa ging voor de lamb curry. Wat hebben we gesmuld. Wel hebben we zo snel gegeten dat we snel vol zaten. Geen toetje dus… Na het afrekenen liepen we terug naar de auto waar ik even afgeleid raakte door de dikke Tesla Cybertruck die twee plekken verder stond. Dit moest ik even delen met Ger en papa waarna we met het hele gezin naar die auto toe liepen om hem te bewonderen. Papa is er zelfs mee op de foto geweest lol. Na de fotoshoot even een snelle stop gemaakt bij Walgreens voor een zalfje voor Ger’s schouder die vast zit (waar is opa Tamir wanneer je hem nodig hebt :(en daarna naar het hotel om weer vroeg naar daggaland te gaan.